Werelderfgoedwijzer op Waddenhaven Texel

Op Waddenhaven Texel is een bijzondere wegwijzer verschenen. Deze verwijst naar zes indrukwekkende natuurgebieden die door Unesco het predicaat Werelderfgoed zijn toegekend. Met Werelderfgoed Waddenzee op steenworp afstand. 

Vijf er van zijn ver gelegen zoals de Galapagoseilanden op 10.448 km afstand van Texel, het Great Barrier Rif op 14.929 km, de Grand Canyon op 8395 km, de Himalaya op 6715 km en de Dolomieten op 862 km afstand van Texel. Als zesde; ons eigen Werelderfgoed de Waddenzee op slechts 0,1 km. Je hoeft dus echt niet ver weg om te genieten van een natuurgebied van wereldklasse!

Waddenhaven Texel wil op deze manier bijdragen aan de bewustwording van niet alleen het unieke natuurgebied maar ook van het bijzondere vaargebied dat vrij toegankelijk is met aantrekkelijke Waddenhavens als bestemming. Voorzitter Jook Nauta van Waddenhaven Texel. ‘We werken nauw samen met de jachthavens op de andere Waddeneilanden om de Werelderfgoedstatus maximaal te benutten.’

Met behulp van Google Earth kon nauwkeurig de afstand vanaf Waddenhaven Texel naar de diverse Werelderfgoed gebieden worden bepaald, evenals de richting van de kortste route hemelsbreed er naar toe. Meubelmaker Johan Tromp verzorgde de ambachtelijke uitvoering en samen met Simon van Tatenhove en Giel van Kooten (van Tatenhove bv) is de wegwijzer stevig verankerd aan de havenkant.